Avainsanat

, , ,

Tänään Ruovesi pidätteli meidän lähtöämme yllättävän kauan. Testasimme paikallisen neljän baarin (sulkeutuu kello 16.00) ja pidimme ns. tyky-päivän. Ainoina asiakkaina meitä kohdeltiin kuin vippi- tai leppiskerholaisia. Koska flipperipelimme kestivät ja kestivät, pääsimme lähtemään vasta lähempänä viittä. Sen verta loivaliikkeinen hämäläinen oli tiskin takana, ettei hän siitä tuntunut hermostuvan, ainakaan ei näyttänyt tunteitaan. Tuollaisia työntekijöitä aika arvostaa.

Kävimme myös tsekkaamassa Runebergin lähteen joka oli pistetty käyttökieltoon koliformisten bakteerien vuoksi. Laurikainen teki jotain etäisesti joogaa muistuttavaa, muttei uskaltautunut uimaan. Männistö aktiivisena kansalaisena ja pitkän linjan toiminnan miehenä lähetti palautetta lähteen terveystilasta: padon poistaminen voisi tervehdyttää lähteen, pääsisi vesi vaihtumaan.

Aikamme arvottuamme päädyimme irroittamaan köydet vasta puoli seitsemän maissa illalla. Hyvänä enteenä pidimme taivaalle nousevia kaksoissateenkaaria ja päätimme lähteä olemattomista tuulista ja pienestä vesisateesta huolimatta kohti kuviteltua karttapohjoista ja kenties vielä enemmän kuvitteellista Runoilijan tietä.

Nyt lillumme täällä jossain melontaetäisyyden päässä Ruoveden runovesillä ja odotamme hämärän laskeutumista tai tuulta. Taitaa tulla ankkuriyöpyminen tai sitten purjehdimme tähtien valossa.

”Liikutaanks me yhtään”, Laurikainen huutaa tuolta kajuutasta.

”Liikutaan liikutaan”, Männistö vakuuttaa ja uskoo tuuleen.

– Juha

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Advertisement