Avainsanat

Jonglöörin lokimerkintä:

Kostean ja viileän yön jälkeen Ruoveden Engiz pizzeriassa päivitän itsekin matkaamme osaltani. On taas aika rähjääntyä reissussa ilman lepoa purjeveneen kannella apurahahakemuksia täytellen auringon paistaessa ja tuulen kuljettaessa meitä Topeliuksen hengen kuljettamina.

Tämä ei kuitenkaan ole koko totuus saati ainoa, siitä syystäkin on hienoa että blogissamme on aina ainakin kolme näkökulmaa. Vene voi kulkea myös taaksepäin jos spinnun virittää veneen perään.

Tässä pikaiset muistikuvat matkamme alusta:

-purjehduksen alku ukkosen noustessa ja matka 52 neliön purjekankaan varassa myötätuuleen ukkosta karkuun kunnes huomaan roikkuvani mastossa, vene lähes kumollaan, yrittäen samalla poistaa venettä kaatavaa purjetta. Kerrassaan hieno päivä tuo sunnuntai. Monenlaista säätä, monta tapaa kerrata purjehdustaitoja.

-Kuru ja Kurun yöelämä, puhuimme paljon tulevasta Manifesti-esityksestä Juhan kanssa, konsensus löytyi.

-Maanantain sateet ja paisteet, kauniit maisemat, pitkää päivää pinnassa. Veden pinta tuulessa ja sateessa oli kauneinta aikoihin. Harmi ettei tästä saanut kuvaa kuin silmien kautta, valokuvaa ei uskaltanut alkaa ottamaan. Loppumatkan melonta tuulen vireen kaikotessa ja nuo kapeat rännit. Uimaan en ole vielä ennättänyt. Tänään lienee sen aika.

– Samuli Männistö

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

 

Advertisement